سرپرست جهاد ڪشاورزی شهرستان مشهد ازبرداشت در سطح۱۹۵هڪتار از گلستان های گل محمدی شهرستان مشهد خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران ، محمد میری دیسفانی سرپرست جهاد ڪشاورزی شهرستان مشهد گفت : سطح گلستان های گل محمدی شهرستان مشهد ۱۹۵هڪتار می باشد.
میری دیسفانی افزود:عملیات برداشت در سال جاری بدلیل مساعد بودن شرایط اب وهوایی از ۵ اردیبهشت ماه آغاز و پیش بینی می شود تا اوایل خرداد ماه ادامه داشته باشد و در صورت رخ ندادن حوادث غیرمترقبه و خسارتهای ناشی از آن برای بخش ڪشاورزی، امسال افزون بر ۶۶۰ تن گل محمدی در شهرستان مشهد برداشت می کنیم.
میری دیسفانی با اشاره به میانگین تولید ۳ هزار و ۴۰۰ ڪیلوگرم گل محمدی در هر هڪتار بیان کرد : در هر هڪتار اشتغال دائم برای ۳ نفر و اشتغال موقت برای ۱۵۰نفر ایجاد می شود .
وی به ویژگی بینظیر گل محمدی شهرستان مشهد اشاره کرد و گفت: تنوع اقلیم و اختلاف ارتفاع از سطح دریا است ڪه در افزایش زمان برداشت گل محمدی و میزان اسانس تاثیر گذار می باشد و از هر ۳ تن گل تر نزدیڪ به یڪ ڪیلوگرم اسانس تولید می شود .
وی همچنین قرار گرفتن محصول گل محمدی در الگوی ڪشت، بهرهوری و صرفهجویی در آب با نیاز پایین آبی این محصول را از ویژگیهای دیگر این محصول برشمرد.
میری دیسفانی بیان ڪرد : ،۸۳هزارو۲۷۵ هڪتار سطح زیر ڪشت ڪشاورزی ( آبی و دیم ) در شهرستان مشهد وجود دارد ڪه ۱۸ هزارو ۷۹ هڪتارآن باغها است و میزان تولید محصولات باغی ۱۱هزارو۴۳۲ تن می باشد .
وی با اشاره به مصارف گل محمدی اضافه ڪرد: 60 تا70 درصد محصولات برای تهیه گلاب و اسانس و مابقی به صورت گلبرگ خشڪ برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراڪی، و حدود 10درصد به صورت غنچه خشڪ به منظور صادرات استفاده میشود.
به دلیل ڪم توقع بودن در نیاز آبی، این گونه محصول میتواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری ڪند.
میری دیسفانی افزود: شهرستان مشهد رتبه دوم سطح زیرڪشت گل محمدی در استان خراسان رضوی را دارا می باشد .
وی تصریح ڪرد: برداشت این گیاه نیروی ڪار واشتغال بسیاری نیاز دارد.
میری دیسفانی گفت : یڪی از سیاستهای مهم جهادڪشاورزی بمنظور حمایت از صنعت گیاهان دارویی،پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با بازپرداخت 5ساله،توسعه ڪشت قراردادی بمنظور حذف واسطه ها ،معرفی متقاضیان صنایع تبدیلی فراوری گیاهان دارویی از جمله گل محمدی برای اخذ تسهیلات و توسعه ڪشت در اراضی شیبدار مستعد بصورت دیم بمنظور احیای پوشش گیاهی ،ایجاد و تثبیت اشتغال ،رونق اقتصادی مناطق و پبشگیری از فرسایش خاڪ می باشد.
وی اشاره کرد : شهرستان مشهد با جمعیت افزون بر ۳میلیون و۳۷۲هزارو۶۵۸ نفر درحد ود ۱ هزارو ۱۰۳ حلقه چاه 326 رشته قنات و ۳۳۸ چشمه داردڪه بیش از ۳۳هزارو ۳۳۳ میلیون مترمڪعب آب استحصال وبه مصرف ڪشاورزی می رسد.
منبع:روابط عمومی جهاد کشاورزی مشهد