معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت:میراث فرهنگی و گردشگری از ورود سرمایه گذاران به عرصه ایجاد واحدهای جدید استقبال می کند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، یوسف بیدخوری، معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، هدف از برگزاری این تور را معرفی پتانسیل های گردشگری استان و آشنایی اصحاب رسانه را با واحدهای اقامتی به مناسبت هفته گردشگری عنوان کرد.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی با اشاره به تنوع واحدهای اقامتی در مشهد گفت: به دلیل فضای رقابتی که بین واحدهای اقامتی در مشهد وجود دارد و تعداد بالای این واحدها با کیفیتترین و ارزانترین خدمات اقامتی کشور در مشهد ارائه میشود.
بیدخوری افزود: در فصل غیر پیک که مراکز اقامتی مشتری کمتری دارند برخی از آنها تا 50 درصد تخفیف میدهند.
مسئول کمیته اسکان ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی با اشاره به خدمترسانی به زائران در دهه آخر صفر خاطر نشان کرد: برای تامین اسکان زائران این دهه ظرفیتی حدود 700 هزار نفر شب اقامت تامین شد که در دهه آخر صفر مشکلی در زمینه اقامت زائران نداشتیم.
بیدخوری افزود: با توجه به پیشبینی ها در زمینه افزایش زائران طی سالهای آینده به مراکز اقامتی جدید نیاز داریم که از سرمایهگذاران دعوت میکنیم در این زمینه ورود پیدا کنند.
بیدخوری خاطرنشان کرد: از سرمایه گذاران علاقمند به عرصه تاسیسات و صنعت گردشگری برای ایجاد واحدهای اقامتی در شهرستانهای استان خراسان رضوی استقبال می کند.
همچنین، سیدمحمود مادرشاهیان، رئیس جامعه حرفهای هتلداران استان و رئیس کانون تشکلهای حرفهای گردشگری خراسان رضوی درحاشیه برگزاری تور بازدید رسانه ها از واحدهای اقامتی مشهد در نشست خبری افزود: تعداد بالای این واحدها با کیفیتترین و ارزانترین خدمات اقامتی کشور در مشهد ارائه میشود.
وی گفت: 23 تیم نظارتی در دهه آخر صفر بر مراکز اقامتی نظارت داشت که با توجه به نظارتهای دقیق و شبانهروزی در این دهه شکایتها از مراکز اقامتی مشهد تقریبا به صفر رسید.
مادرشاهیان خاطرنشان کرد: معتقدیم که شان زائرامام رضا(ع) اسکان در مساجد و حسینیه ها و مراکز کمپ اضطراری شهرداری و سالن های ورزشی نیست، باید سرمایهگذاران به سمت ساخت مرکز اقامتی هدایت و حمایت شوند.
رئیس کانون تشکلهای حرفهای گردشگری خراسان رضوی با بیان این که مشهد در حال حاضر 138 هزار تحت اقامتی و در برخی پیکها بیش از 5 میلیون زائر دارد، گفت: در شرایطی اقتصادی فعلی، ساخت و بهرهبرداری هتل، مقرون به صرفه نیست، افرادی که اکنون در این زمینه فعال هستند، افرادی هستند که به عشق خدمت به زائران امام رضا (ع) در این زمینه فعالیت و سرمایه گذاری میکنند.
همچنین، محمدرضا نخ فروش، کارشناس ارزیابی خدمات کیفیت میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی افزود:برنامه آموزشی هتل ها در اول هر سال با برگزاری دوره های آموزش زبان و دوره های بازآموزی برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد:۱۴ هتل ۵ ستاره،۲۱ هتل ۴ ستاره،۶۲ هتل ۳ ستاره،۶۳ هتل ۴ ستاره،۶۵ هتل آپارتمان ۵ستاره دراستان خراسان رضوی وجود دارند.
نخ فروش گفت: پروانه بهره برداری هتل ها شامل، گواهینامه استاندارد آسانسورو آتش نشانی است که هر سه ماه یکبار گواهینامه توسط میراث فرهنگی و گردشگری صادر می شود.
وی افزود:درحوزه هزینه با حداقل قانون کار ۴ میلیون، هر نیروی انسانی سالیانه ۱۵٠ میلیون هزینه دارد و ماهیانه یک میلیون تومان، متریال مصرف غذایی هرکدام از پرسنل هتل ها است.
کارشناس میراث فرهنگی گردشگری گفت:در حوزه حقوق و دستمزد، حقوق پرسنل واحدهای اقامتی و هتل ها از قانون کار به بالاست.
وی گفت: ۲٠ هزارنفرشاغل قبل کرونا بودند که ایام تعطیلی واحدهای اقامتی و کرونا۹ هزارنفر انصراف دادند و الان فقدان نیروهای متخصص و متعهد هستیم و با کمبود نیروی انسانی مواجهیم.
نخ فروش خاطرنشان کرد:نرخ گذاری هتلها استاندارد مشخصی دارد. استاندارد کیفیت خدمات با گواهینامه به هتل ها اعطا میشود. براساس بازدیدها و رضایتمندی مشتریان، و انتقادها و چک لیست های ارزیابی هتل، ثبت سامانه هتلداری می شود.
وی گفت:مشهددارای بالاترین کیفیت و ارزانترین خدمات است و بیش از ۶٠ درصد اقامتها،هتل و هتل آپارتمان در اطراف حرم مطهر،رقابتی است، بااینکه حوزه نگهداری هتل ها، بسیار پر هزینه است.
وی درباره معیارواحدهای اقامتی گفت: این واحدها شامل حقوق و دستمزد، متریال، سایر هزینه ها می شود.
نخ فروش افزود: هنوز خسارت هتل های ایام کرونا، جبران نشده و به نسبت ارزش ملک، ارزش ریالی کار هتلداری فقط عشق است.
در تور یکروزه بازدید خبرنگاران از هتل پنج ستاره پردیسان، هتل پنج ستاره درویشی، هتل در حال ساخت حبیب، هتل آپارتمان متین، و هتل بزرگ پارک حیات بازدید کردند.
شبنم مقدم