مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: مدارس کانکسی با اعتبارهزارمیلیارد تومانی تا سال ۱۴٠۲ اجرایی می شود که بخشی از این اعتبارات از فروش املاک مازاد آموزش و پرورش به دست می آید.
به گزارش پایگاه خبری مشهد عمران، سید امیرشوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در آیین تجلیل از خبرنگاران حوزه آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: در استان خراسان رضوی بیش از۳٠٠ کانکس داریم که تا سال ۱۴٠۲ با اعتبار هزارمیلیارد تومانی از فروش املاک مازاد آموزش و پرورش جمع آوری و از شهریورماه ساخت و ساز ها شروع می شود.
وی گفت: البته اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی برای جمع آوری کانکس ها و پایان و تکمیل پروژه های عمرانی، مثلا ۱٠ استخر نیمه کاره از دولتهای قبل نیمه کاره مانده است، مصوب شده است.
شوشتری با بیان اینکه اعتبارات سال جاری در حوزه نوسازی مدارس از مهرماه محقق می شود گفت: به این ترتیب شاهد معطل ماندن پروژه های در حال ساخت آموزشی و عدم تحویل این پروژه ها هستیم .
وی افزود : پیشنهاد می شود نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مدت یک ماه آینده وضعیت ویژه شروع سال تحصیلی جدید اعتباری امانی یا در قالب تنخواه برای اجرای پروژه های آموزشی لحاظ کنند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی جمع آوری مدارس کانکسی تا پایان سال ۱۴۰۲ را از اهداف آموزش و پرورش خراسان رضوی مطرح کرد.
شوشتری با اشاره به میانگین سرانه فضای آموزشی برای هر دانش آموز ۸.۳ متر مربع است، افزود: هم اکنون این سرانه در استان خراسان رضوی ۴.۲ متر مربع است، بدین ترتیب به بیش از ۵ میلیون متر مربع فضای آموزشی نیاز داریم.
وی گفت: این نیاز معادل بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس جدید برای مهرماه امسال است که تامین این میزان قطعا میسر نیست، بنابراین دچار مشکل فضای آموزشی در استان هستیم.
شوشتری گفت: علاوه بر این با وجود ۲۳ هزار کمبود معلم در استان و به رغم همه تدابیر اندیشیده شده برای تامین این میزان هنوز در سال تحصیلی پیش رو با کمبود قطعی چهار هزار معلم در خراسان رضوی مواجه هستیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت:از سال ۹۲ تاکنون نیروهای آموزش و پرورش از ۹۰ هزار معلم به ۷۶ هزار نفر رسیده که به معنای ۱۵ درصد کاهش است.
وی افزود: این در حالی است که میزان جمعیت دانشآموزی از یک میلیون و ۱۵۰ هزار به بیش از یک میلیون و ۳۳۰ هزار نفر طی این مدت رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال تحصیلی اخیر ۱۰ درصد افزایش جمعیت دانش آموزی در استان خراسان رضوی داشتیم ، گفت : در سال تحصیلی پیش رو شاهد افزایش ۸ درصدی جمعیت دانش آموزی در خراسان رضوی هستیم.
وی درباره سرویس مدارس درسال تحصیلی پیش رو اظهار کرد: قیمت استفاده از خدمات سرویس مدارس بین ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش و به شکل رسمی طی روزهای آینده اطلاع رسانی می شود.
همچنین، صفدر سلطانی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: با توجه به آموزش حضوری ۱۴٠۱ ،درهفته دولت ۵٠چمن مصنوعی در قالب طرح شهیدسلیمانی به بهره برداری می رسد که افزایش ۴٠٠برابری سرانه ورزشی آموزشی را فراهم می کند.
همچنین، جواد روحانی، رییس آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی افزود:۱٠۵ پایگاه سنجش دانش آموزان بدو ورود دبستان برای سال تحصیلی ۱۴٠۱ و ۱۴٠۲ پیش بینی شده است.
وی گفت:دو و هزار ۵٠٠ دانش آموز با نیازهای ویژه در تابستان امسال در مسابقات فرهنگی و همکاران فرهنگی آموزش استثنایی برای فرهنگیان کارکنان سراسرکشوراجرا می شود.
روحانی با اشاره به ماده ۲۸ آزمون استخدامی آموزش و پرورش گفت:حدود ۷٠ نفربرای سال تحصیلی جدید جذب می شوند که گزینش انجام شده است.
همچنین، حجة الاسلام و المسلمین محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان رضوی، افزود:از ۲۶ تا۳۱ مرداد، مسابقات دختران و پسران تفسیر، انشای نماز و احکام برای ۴٠٠ دانش آموز، بخش پژوهشی دانش آموزان قرآن رده سنی متوسطه سراسر کشور برگزار می شود.
شبنم مقدم