همزمان با هفته گرامیداشت معلولان نشست كتاب خوان ويژه «مربيان ناشنوايان و كم شنوايان» با حضور اساتيد و كارشناسان برتر اين حوزه به همت کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد مقدس برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، همزمان با هفته گرامیداشت معلولان نشست كتاب خوان ويژه «مربيان ناشنوايان و كم شنوايان» با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی؛ مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی و مهدی قاسمی پور، رئیس اداره آموزش و پرورش استان خراسان رضوی به همت کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد مقدس برگزار شد.
در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ضمن گرامیداشت هفته معلولان و ولادت حضرت زینب(س) گفت: برنامه های نشست کتاب خوان در واقع به اشتراک گذاری کتابهای خوانده شده توسط افراد مختلف در قالب یک جلسه هم اندیشی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به هدف یکی از مهم ترین اهداف کتابخانه های عمومی در کشور است.
وی افزود: استان خراسان رضوی، استان کتاب،دانایی و زندگی است. سعی ما در مجموعه کتابخانه های عمومی به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی و آموزشگاه های غیر رسمی بر این است تا با برگزاری برنامه ها و فعالیتهای متنوع فرهنگی بتوانیم گامهای موثرتر و مفیدتری در راستای ارائه خدمات کتابخانه ای به همه اقشار جامعه به ویژه افراد دارای محدودیت برداریم.
در ادامه مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی ضمن قدردانی از مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در راستای توجه ویژه به طیف بزرگ معلولان در برگزاری برنامه های فرهنگی و انعقاد تفاهم نامه هایی با محوریت معلولان، گفت: شعار جهانی در سال 1400 به مناسبت روز جهانی معلولان «پیش بسوی دنیایی فراگیر، دسترس پذیر و پایدار بعد از بیماری کرونا با راهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت» است. این شعار اشاره مستقیمی به مقوله دسترس پذیری دارد در واقع دسترس پذیری مهم ترین عامل در تعیین شدت معلولیت افراد در جامعه است و بدین معناست که در جامعه امروز باید شرایطی فراهم آوریم که همه افراد در هر سطح از معلولیت بتواند از امکانات و فرصتهای موجود در جامعه با توجه به تواناییها و قابلیتهای خود استفاده کنند.
وی در رابطه با این پرسش که «آیا معلولیت محدودیت است»، افزود: اگر در جامعه دسترس پذیری را فراهم نسازیم و یک فرد دارای معلولیت برای انجام برخی از کارهای ساده خود با مشکل مواجه شود، قطعا معلولیت به معنای محدودیت است، به عبارتی شدت معلولیت و محدودیت افراد در جامعه ارتباط مستقیمی با میزان عملکرد و ارتباط او با محیط دارد.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی مهمترین مساله در رابطه با افراد کم شنوا و ناشنوا را «زبان» دانست و اظهار داشت: هر فردی برای بیان سخنان خود ذهنیت دارد، مفهوم را هم می داند، اما مساله مهم در بیان سخن استفاده از ابزار انتقال آن و به عبارتی «زبان ادبی» است. فرد سالم با استفاده از گفتار می تواند سخن بگوید اما فردی که کم شنوا و ناشنوا است مشکل بزرگی در انتقال این مفاهیم دارد.
وی در پایان برای رفع مشکل ارتباط با افراد کم شنوا و ناشنوا را ارتقاء سواد ادبی و ایجاد امکان انتقال این مفاهیم از طریق حوزه کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: وظیفه همه دستگاه های اجرایی است که با فراهم سازی امکانات مناسب باعث انطباق بیشتر سواد ادبی این قشر با سواد ادبی کتاب شوند.
مهدی قاسمی پور، رئیس اداره آموزش و پرورش استان خراسان رضوی ضمن قدردانی از حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در راستای توجه ویژه به افراد دارای معلولیت و تلاش در برگزاری برنامه های فرهنگی با محوریت این قشر، گفت: همانطور که اشاره شد در عصر حاضر جنبش فراگیر سازی در حوزه افراد دارای معلولیت به راه افتاده است که به معنای دسترس پذیری است.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته برای خدمت رسانی به افراد دارای معلولیت بحث جداسازی مطرح شد بدین صورت که محل نگهداری، مدارس و خدمات این افراد از جامعه جدا شد. در مرحله دوم موضوع تلفیق سازی مطرح شد و به این مساله اشاره داشت که امکانات وجود دارد و اگر افراد دارای معلولیت نمی توانند از این امکانات استفاده کنند مشکلی است که ای افراد با آن مواجه هستند و نمی توان کار دیگری انجام داد.
منبع:روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی