مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت:تفاهم نامه با اداره کل زندانهای استان در جهت نهضت تحصیلی برای بازماندگان از تحصیل درزندان به امضا رسید.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،سید امیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در آیین انعقاد تفاهم نامه همکاری اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل زندان های استان خراسان رضوی گفت: جهت جذب حداکثری و ایجاد نهضت تحصیلی برای بازماندگان از تحصیل با هدف تحقق عدالت آموزشی و برطرف نمودن موانع ادامه تحصیل و فراگیری علم و دانش برای زندانیان و فرزندان آنان، این تفاهم نامه بر پایه همکاری های سال های گذشته و تجربیات به دست آمده، فی مابین اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی و اداره کل زندان های خراسان رضوی، به امضا رسید.
وی اهداف این تفاهم نامه تربیت اجتماعی عزت مندانه با هویت بخشی و افزایش اعتماد به نفس از طریق ارتقاء شایستگی های علمی و معنوی زندانیان عنوان کرد و افزود: فراهم کردن زمینه تحول و نهضت تحصیلی برای بازماندگان از تحصیل مرتبط با زندانیان در راستای عدالت آموزشی و جلوگیری از اتلاف وقت و پرکردن اوقات فراغت زندانیان و حمایت فرهنگی- معنوی از فرزندان دانش آموز زندانیان با هدف جلوگیری از ترک تحصیل و آسیب های اجتماعی و استفاده بهینه از ظرفیت های کانون اصلاح و تربیت و زندان ها جهت بهبود عملکرد تحصیلی و تربیتی دانش آموزان مد نظر و کاهش بی سوادی و توسعه و تعمیق سواد و توانمندسازی علمی- معنوی و مهارتی زندانیان از اهداف دیگر این تفاهم نامه است.
وی درباره پوشش تحصیلی بهتر برای زندانیان گفت: کارگروهی به این منظور تشکیل و با آموزش از راه دور، مراکز بزرگسالان و سایر ظرفیت های موجود سعی می کنیم پوشش تحصیلی را به طور کامل داشته باشیم.
شوشتری افزود: در این زمینه تا جایی که بتوانیم از ظرفیت خود زندانی ها استفاده می کنیم و پس از آن از نیروهای خود در بیرون کمک می گیریم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: همان گونه که افتتاح مدرسه در بیمارستان کودکان را به همت معاونت ابتدایی آموزش و پرورش استان انجام دادیم، زندان نیز یکی از مراکز مهم برای انجام این کار و آموزش است.
همچنین،سید جمال وزیری، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت:۲۶هزار و ۸۶۷نفر تکلیف وزارتی ما در حوزه سوادآموزی در استان خراسان رضوی است که در همین راستا ۳۳۰ نفر در طرح ندامتگاه که خاص زندانیان است شرکت داده شده اند و به دنبال افزایش ظرفیت آن نیز هستیم.
وی تدوین اطلس باسوادی استان، باشگاه سوادیاران برای استفاده از ظرفیت خیرین در هر یک از ادارات آموزش و پرورش استان، برگزاری اولین همایش استفاده از ظرفیت های سوادآموزی در گام دوم انقلاب و برگزاری یادواره شهدای ویژه سوادآموزی، سند جامع سوادآموزی استان را از اقدامات در حال اجرای سوادآموزی استان عنوان کرد و گفت: امسال دفتر سوادآموزی زندان ها را افتتاح خواهیم کرد و از خود زندانیان برای ارتقای سواد زندانیان استفاده می کنیم، نوشت افزار و توزیع کتاب رایگان به زندانیان مشارکت کننده در طرح نیز از دیگر اقدامات است.
همچنین،آذر رشیدی، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: مشکلی که در بازدید از بند نسوان مشاهده شد بی سوادی افراد حاضر بود و مشکل دیگر حضور فرزندان زنان زندانی در سن پیش دبستانی در زندان بود که مجوز آن گرفته شده و آمادگی افتتاح پیش دبستانی در زندان برای این بچه ها را دارا هستیم.
وی مشکل دیگر را فرزندان بازمانده از تحصیلی عنوان کرد که مادر و پدر هر دو در زندان به سر می برند و فرزندِ در سن تحصیل آنان بیرون از زندان شرایط تحصیل را ندارد و افزود: درتلاشیم با همکاری شما بازماندگان از تحصیل را به صفر برسانیم.
همچنین محمود رضایی ، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: برای زندانیان با سن کم راه های زیادی برای بازنماندن از تحصیل وجود دارد. در حال تولید محتوا و تدریس برای آموزش از راه دور دانش آموزان هستیم.
رضایی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی برای زندانیان گفت: باید به سمت کسب مهارت برای این افراد برویم تا دوره مهارت آموزی را بگذرانند و زندان خاستگاه خوبی برای این موضوع است.
همچنین،سعید جان فدا، مدیرکل زندان های استان خراسان رضوی گفت: مجرمان آسیب دیده واقعی اجتماعی هستند. تعداد بسیاری از زندانیان افرادی هستند که در دبستان یا سال های ابتدایی متوسطه ترک تحصیل کرده و بازمانده از تحصیل هستند؛ پس با رسیدگی به وضعیت پوشش تحصیلی دانش آموزان نیز می توان در کاهش آمار جرم و بزه در آینده موثر بود.
جان فدا گفت: با اطلاعات آماری جمع آوری شده از زندانیان و ورودی های زندان های استان مشخص شده که تعدادی از این افراد سابقه حضور در زندان را دارند و ما به عنوان متولیان تعلیم و تربیت اقدامات پیگیرانه ای برای آموزش های فرهنگی، هنری، حرفه آموزی و … داشته ایم که باید افزایش یابند.
مدیرکل زندان های استان افزود: ۹۵ درصد زندانیان ما دارای مدرک تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم هستند و ۵ درصد آن ها مدرکی بالاتر از دیپلم دارند و این نشان می دهد تحصیلات خود یک عامل بازدارنده از جرم محسوب می شود.
وی یکی از مجموعه هایی که زحمت زیادی برای زندان ها کشیده و پای کار بوده را آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: مجرمان آسیب دیده واقعی اجتماعی هستند. تعداد بسیاری از 95 درصد گفته شده افرادی هستند که در دبستان یا سال های ابتدایی متوسطه ترک تحصیل کرده و بازمانده از تحصیل هستند؛ پس با رسیدگی به وضعیت پوشش تحصیلی دانش آموزان نیز می توان در کاهش آمار جرم و بزه موثر بود.
مدیرکل زندان های استان خراسان رضوی در پایان گفت: باید به جایی برسیم که به جای زندان مدرسه بسازیم و این خود باعث کاهش زندانیان نیز خواهد شد. امیدواریم این نهضت تحصیلی را از خراسان شروع کرده و به کل کشور تسری ببخشیم.
شبنم مقدم