در نشست پای حرف مردم موضوعات مختلفی مطرح شد که از جمله آنها میتوان به تعیین تکلیف طرحهای تفصیلی و همچنین رویکرد محلهمحوری شورای ششم، در عین توجه به پروژههای کلان شهری اشاره داشت.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، در ادامه سلسله نشستهای پای حرف مردم، نشست صمیمی رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با اهالی محله «طلاب» در مسجد چهارده معصوم(ع) برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، رضایی، رئیس شورای اجتماعی محله «رسالت» در این نشست از نبود پارک، فضای سبز و همچنین زیرساختهای ورزشی در این محله گلایه داشت و گفت: یکی دیگر از معضلات این محدوده، ساختوسازهای غیرمجاز است که نظارت مستمر و شایستهای روی آنها شاهد نیستیم.
ایجاد مجموعه آبی، حذف و برداشتن نردههای خط بی.آر.تی و همچنین استمرار نشستهای پای حرف مردم از دیگر درخواستهای مطرح شده در این جلسه بود.
محلهمحوری؛ در عین توجه به کلانپروژهها
ایمان فرهمندی، رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در این جلسه با بیان اینکه شورای ششم با نگاه حمایتی نسبت به مناطق محروم و کمبرخوردار شهر فعالیت خود را آغاز نموده، اظهارکرد: بر اساس همین موضوع این رویکرد را سرلوحه سیاستگذاریهای خود قرار دادیم.
وی افزود: خود را متعهد میدانیم که ظرفیت و بودجه شهر را به سمت مسائل واقعی مردم سوق دهیم که این نگاه، در پروژههای زودبازده تجلی پیدا کرده است.
فرهمندی با بیان اینکه مدیریت شهری در این دوره سعی کرده که پروژهها را به دل محلات ببرد، گفت: این تعریف پروژه مطابق با خواست و نظر مردمی بوده تا رضایت عمومی را به همراه داشته باشد.
رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: البته پروژههای زیربنایی و کلانپروژهها نیز مورد توجه قرار گرفته که از جمله آنها میتوان به احداث قطارشهری و همچنین ساماندهی اراضی پادگان اشاره کرد.
فرهمندی گفت: احداث پروژه قطارشهری گرچه زیر زمین بوده ولی به عنوان یکی از اولویتهای اصلی شورای ششم مطرح است؛ با ساماندهی اراضی پادگان نیز فضای بسیار خوبی در اختیار شهر قرار گرفت و فرصت خوبی نیز برای آینده ایجاد شد.
وی افزود: خوشبختانه اخیرا نقشههای طرح تفصیلی نیز آماده شده و به امضاء اعضای شورای اسلامی شهر مشهد مقدس درآمد تا وارد فرآیند اداری و ابلاغ به سایر مراجع ذیربط شود؛ با این اتفاق مهم، گره بزرگی از مناطق مختلف شهری باز میشود و شاهد ابلاغ طرحهای تفصیلی حوزههای مختلف خواهیم بود که نوید توسعه و آبادانی را میدهد.
فرهمندی با اشاره به اینکه فرآیند بررسی لایحه اصلاح بودجه سال 1401 شهرداری درحال انجام است، تصریح کرد: در حوزه عمران، حملونقل و ترافیک، سعی کردیم بیش از 43 درصد اعتبارات عمرانی شهرداری را به پهنههای حاشیه شهر اختصاص داریم؛ یعنی 43 درصد اعتبارات عمرانی برای یک سوم جمعیت شهر مشهد مقدس که نشان از تعهد شورای ششم دارد.
برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز تشدید شود
مجید دبیریان، رئیس کمیته نظارتی شماره 1 شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با اشاره به گلایههای مردمی از ساختوسازهای غیرمجاز، تصریح کرد: شهرداری باید مانع از ساختوسازهای غیرمجاز و هرگونه تخلف در بدنه خود شود؛ از شهردار منطقه تقاضا داریم که نظارت بر کارگزاران و پیمانکاران و … را تشدید کند تا مردم برای رسیدن به اهداف خود، به راههای غیرقانونی متوسل نشوند.
رئیس کمیته نظارتی شماره یک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس همچنین گفت: با ابلاغ طرحهای تفصیلی، موضوعی که بیش از 15 سال مدیریت شهری را درگیر خود کرده بود، به ثمر مینشیند و یکی از مهمترین دستاوردهای آن، برچیده شدن تخلفات ساختمانی است چراکه یک قاعده بیشتر در شهر نداریم و سلایق شخصی افراد حذف میشود.
مدیریت شهری، «شهر دار» است و نه «شهر ساز»
حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با بیان اینکه البته باید توجه بیشتری به برخی از مناطق شهری داشته باشیم، افزود: برهمین اساس، ویژه 64 محله هدف بازآفرینی، 10 میلیارد تومان اعتبار اختصاص دادیم که 100 درصد نیز تخصیص پیدا کرده است؛ پروژههایی که با اولویتسنجی مردمی و در چارچوب ماموریتهای شهرداری هستند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در ادامه به طرح تفصیلی شهری مشهد اشاره و اظهارکرد: طرح تفصیلی، اقدامی نرمافزاری است که به چشم دیده نمیشود ولی قطعا همتراز بازگشایی پادگان برای مدیریت شهری حائز اهمیت است چراکه حقوق مردم را روشن میکند.
موحدیان با تاکید اینکه مدیریت شهری، «شهر دار» است و نه «شهر ساز»، گفت: شهرداری صرفا مجری نقشههای تدوینی از سوی وزارت راه و شهرسازی و استانداری خراسان رضوی است؛ حال ممکن است که تراکم زیاد یا کم باشد که شهرداری، تعیینکننده نیست.نیست.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس