رئیس سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور در گردهمایی مسئولین حوزه نمایندگی ولی فقیه در ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای کشور در مشهد با اشاره به نقش موثر پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری از مسئولین حوزه نمایندگی ولی فقیه به تبیین اثر بخشی این پروژه ها و نقش موثر آن در ایجاد امنیت و استقلال کشورپرداخت.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران ،مسعود منصور، رئیس سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور در گردهمایی مسئولین حوزه نمایندگی ولی فقیه در ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای کشورافزود:اقدامات فرهنگی لازمه ایجاد نشاط و پویایی در بین کارکنان است.
وی افزود: ما همواره حامی فعالیت های فرهنگی هستیم زیرا فرهنگ سازی ، منجربه ارائه بهتر خدمات به مردم می شود و علاوه بر افزایش تعهد و شایستگی کارکنان باعث کاهش تخلفات اخلاقی وافزایش پاکدستی می شود.
رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه 80 درصد مساحت کشور را اراضی ملی تشکیل می دهد گفت : استقلال و امنیت غذایی و زیستی کشور وابسته به سه عنصر آب و خاک و پوشش گیاهی است که خاک تحت مدیریت مستقیم سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور است و دو عنصر دیگر نیز متاثر از آن می باشند.
وی افزود : سالانه 16 تن در هکتار فرسایش آبی و 30 تن در هکتار فرسایش بادی داریم که حجم زیادی از خاک را از دسترس خارج می کند اما اقدامات موثر آبخیزداری منجر به کاهش 9 تنی فرسایش آبی در هر هکتار شده است.
منصور خاطر نشان کرد: هر سیلاب حدود 40 میلیارد ریال خسارت در بردارد و ما در دهه اخیر شاهد بیش از 7800 سیلاب در کشور بودیم که منجر به ایجاد 200 میلیون مترمکعب رسوب در مخزن سدها شد و این رسوبات علاوه بر کاهش عمر سد منجر به پر شدن مخزن آن می شود که پروژه های آبخیزداری 70 درصد خسارت سیل را کاهش داده و باعث شد در هر هکتار ، هزار مترمکعب آب به سفره های آب زیرزمینی نفوذ کند.
رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور گفت :در کشور 40 هزار رشته قنات داریم که 9800 رشته آن متاثر از اقدامات آبخیزداری است و طی دوسال گذشته 1850 قنات با اجرای اقدامات آبخیزداری احیا شده است .
وی گفت: 70 میلیون واحد دامی از مراتع کشور تعلیف می شوند که این رقم اهمیت حفاظت و مدیریت مراتع را دوچندان می کند.
منصور همچنین بر نقش مهم جنگلها اشاره کرد و گفت 40 درصد چرخه آب کشور در جنگلهای زاگرس تولید می شود و هر هکتار جنگل علاوه بر تولید اکسیژن 68 تن گردوغبار و ریزگرد را جذب و باعث تلطیف هوا می شود.
رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبیخزداری کشور با برشمردن اثرات مثبت و سازنده فعالیت های منابع طبیعی و آبخیزداری در کشور از مسئولین حوزه نمایندگی ولی فقیه خواست تا ضمن فرهنگ سازی در این خصوص به اثربخشی پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری بپردازند.
خبر خوش رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور برای جنگلبانان
تصویب پست سازمانی یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری
منصور گفت : در راستای ارج نهادن به تلاش های شبانه روزی جنگلبانان ، و با پیگیری های بعمل آمده، موفق به اختصاص پست سازمانی برای نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آّبخیزداری شدیم.
ریس سازمان جنگلها مرتع و آبخیزداری کشور افزود : جنگلبانان در خط مقدم حفاظت و حراست از اراضی ملی هستند که برای ارج نهادن به تلاش های شبانه روزی این حافظان بی ادعا در استان های کشور 68 میدان یا خیابان بنام جنگلبان نامگذاری شده است.
وی با اشاره به تلاش های بی وقفه کارکنان منابع طبیعی و آبخیزداری در سراسر کشور گفت :با حرکت جهادی در یک سال موفق به بیش از 55 میلیون هکتار اجرای پروژه کاداستر اراضی ملی شده ایم که این رقم چندین برابر میانگین سنوات گذشته است.
منصور افزود: طبق قانون باید محل استقرار 15 گونه در حال انقراض به عنوان ذخیرگاه شناسایی شود که در سال گذشته موفق به شناسایی 410 هزار هکتار ذخیره گاه شدیم که این رقم نیز چندین برابر میانگین سنوات گذشته است.
وی گفت: برای اولین بار در کشور مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه های آبخیز با موافقت یونسکو و همچنن مرکز فناوری و نوآوری های منابع طبیعی در سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور ایجاد شده است .
همچنین حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی طباطبائی نژاد مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور گفت : بیانیه 18 گانه سازمان نقشه راه روشن و ارزشمندی است که باید همه ما برای تحقق آن تلاش کنیم وی با اشاره به اینکه تاکید بر پاک دستی ، فعالیت جهادی و اهمیت اقامه نماز از مهمترین نکات این بیانیه است گفت از همه مسئولین می خواهم تا ضمن مطالعه و عمل به آن ، از مدیران در این خصوص مطالبه گر باشند.
شبنم مقدم