مدیریت جهادکشاورزی نیشابور میزبان جلسه قرارگاه امنیت غذایی مسئولین عالی رتبه استان وشهرستان ها گفت:بحث اول وشاخص بخش کشاورزی نیشابور ، دام وطیور وسپس باغبانی ودرادامه زراعت می باشد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،ابوطالب جوان ، معاون استاندار وفرماندار ویژه نیشابورافزود: تجربه موفق ایجادقرارگاه مربوط به زمان جنگ وانقلاب است که با تدبیری که توسط دولت اندیشیده شده ،می توان مشکلات را شناسایی ودر جهت رفع آنان اقدام کرد.
وی معنویات افزایی و اخلاص در کار را عامل مهمی در توفیقات مجموعه ها دانست و به نقش وسهم شهرستان در رفع موانع تولید وراه اندازی 32 مورد دامداری و14 مرغداری راکد وغیر فعال اشاره کرد.
وی افزود : قسمت عمده مشکلات واحد های تولیدی بخش کشاورزی مربوط به سرمایه گذاری ،عدم اخذ مجوز مربوطه ونداشتن شاخصه های نظام مهندسی کشاورزی ومنابع طبیعی در خصوص عدم رعایت حریم دامداریها ومرغداریها می باشد که باید بصورت موردی در جلسات قرارگاه شهرستان بررسی ودر حد امکان موانع تولید را در خود شهرستان ودرمرحله بعدی در استان برطرف کرد.
محمد صبور بیلندی ،مشاور و مدیر حوزه ریاست سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی با اشاره به این نکته که اولین استانی هستیم که استاندار شخصا به حوزه قرارگاه ورود کرده ومطالبه گر مشکلات بوده گفت: در استان یک قرارگاه مرکزی پشتیبانی فعالیتهای اقتصادی با فرماندهی استاندار وذیل آن 6 قرارگاه در حوزه های اقتصادی ،فرهنگی واجتماعی شکل گرفته است بطوریکه در قرارگاه تصمیمات اجرایی وعملیاتی گرفته شده ومشکلات زنجیره های مختلف حوزه امنیت غذایی احصاء وبرطرف می شود.
صبور بیلندی با اشاره به مکانیزه شدن بیشتر وروز به روز حوزه کشاورزی گفت: هرروزه تعداد افراد بیشتری کار خود را از دست می دهند وراه حل این مشکل در فعال کردن چرخه پس از تولید می باشد ومی توان با فرآوری محصولات ایجادشغل جدید کرد.
وی اولین حلقه ی زنجیره را تولید وسپس تامین،ذخیره سازی ، توزیع ،نظارت وبازرسی برشمرد وافزود هدف از ایجادقرارگاه امنیت غذایی حفظ وضعیت موجود وسپس توسعه افزایش تولید است ودر بازه زمانی باید هم مسائل خودکفایی وهم مسائل ومشکلات حوزه چرخه تامین وتوزیع حل شود.
محمد علی فرهمند راد ، معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور نیز با ارائه گزارشی از سیمای بخش کشاورزی ودامداری شهرستان گفت: بحث اول وشاخص بخش کشاورزی نیشابور ، دام وطیور وسپس باغبانی ودرادامه زراعت می باشد.
فرهمند راد: تصریح کرد 9.5 % شیر تولیدی وحدود 9% گوشت استان در شهرستان نیشابور تولید می شود که در حوزه تولید شیر رتبه اول ودر گوشت رتبه دوم ودر مابقی محصولات زراعی وباغی سهم 7.5% استان را پس از جدا شدن شهرستان زبرخان داریم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 19% شیر استان وحدود 9% گوشت استان را شهرستان نیشابور تولید می کندکه با تنوع 70 محصول از موادغذایی ، جایگاه ویژه ای را به نیشابور اختصاص داده است.
فرهمند راد ثبات درتولید نان، تخم مرغ ، مرغ ،گوشت قرمز وفرآورده های لبنی را از عوامل موثر در التهاب بازار وامنیت غذایی دانست و افزود: نیشابور با کشت 10 هزارهکتار گندم آبی و12 هزار هکتار جو آبی و 400 هکتار دانه روغنی کلزا به صد در صد تعهدات کشت پائیزه خود رسیده وبرنامه ریزی برای کشت بهاره نیز در دست اقدام می باشد.
منبع:روابط عمومی جهاد کشاورزی نیشابور