شهردارمشهد در اولین نشست خبری اعلام کرد: سهم عمران و آبادانی شهر از بودجه 1401 بیش از 70درصد است.
به کزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، سیدعبدالله ارجائی در اولین نشست خبری افزود: بودجه سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۶ هزار میلیارد تومان است که برای اولین بار ۷۰ درصد بودجه به فعالیتهای عمرانی اختصاص پیدا کرده و ۳۰ درصد مربوط به هزینههای جاری است، این مسئله از میانگین کشوری شهرداریها بالاتر است و یک رکورد محسوب میشود.
ارجائی اظهار کرد: پروژههای مناطق کمتر توسعه یافته 38 درصد را به آنان اختصاص دهیم که این مسئله برای اولین بار است و نسبت به سال گذشته رشد چند برابری داشته است.
وی گفت : بودجه مشهد ۲۶ هزار میلیارد تومان است و باید مطالبات پیمانکاران را پرداخت کنیم این مطالبات مربوط به دوره ما نیست اما باید پرداخت شود، به همین دلیل نیاز است در بودجه دیده شود، در صورت لحاظ نشدن، پرداخت آن قانونی نیست؛ همین مسئله و مطالبات معوق باعث شده بودجه شهر متورم شود.
ارجائی در باره مازوت سوزی در نیروگاه تولید برق افزود: در این مورد مطالبه داریم؛ چرا باید رفتار دوگانه برای تخصیص گاز به نیروگاهها شود، اگر به تمامی نیروگاهها گاز اختصاص مییابد به نیروگاههای مشهد نیز باید اختصاص دهند که تولید برق کثیف متوقف شود.
وی افزود: حمل و نقل پاک باید توسعه یابد، تعدادی اتوبوس جدید به ناوگان حملونقل عمومی مشهد افزوده شده است، سهم دولت از مترو باید پرداخت شود و کمک دولت به زیرساختهای حیاتی شهرها یک قانون است.
ارجائی با بیان اینکه فرودگاه مشهد در موقعیت مناسبی نیست، تمام لندینگها از روی شهر انجام میشود و همه قبول دارند که آلودگی صوتی و زیستمحیطی ایجاد میکند، اظهارکرد: مشهد نیازمند شهرک فرودگاهی است و در این زمینه قطعا مطالبهگر هستیم.
وی گفت : مصوباتی برای تغییر فرودگاه داشتیم که بهزودی اعلام می کنیم؛ مطالبه مدیران شهری انتقال فرودگاه است ما در این زمینه مطالبهگر هستیم و این نکته حائز اهمیت است که مشهد نیاز به شهر فرودگاهی دارد.
شهردار مشهد گفت: مشهد نیاز به توسعه دارد و بهتر است این توسعه به سمت شرق باشد. شهر از نظر کالبدی در مرکز کانونی قرار نگرفته و اگر این روند ادامه پیدا کند یک تهران و شهر ری دیگر کنار هم خواهیم داشت.
ارجائی تصریح کرد: نیازی به پایین آوردن هزینه نداریم اما نباید اسراف کنیم؛ در بودجه ۱۴۰۱ تلاش داریم تا این هزینهها را ۱۵ درصد کاهش دهیم.
ارجائی درباره برنامههای بهبود ترافیک، تاکید کرد: در این زمینه برنامههایی وجود دارد که شامل انضباط ترافیکی، راههای اصلی و اصلاح هندسی است. در زمینه انضباط ترافیکی موضع خود را رسماً اعلام کرده و محکم پای آن ایستادهایم.
ارجائی افزود: دومین نکته؛ راههای اصلی است که در این زمینه برخی خیابانها و کوچههای شهر سهم بیشتری از تصادفات دارند که باید این موضوع را حل کنیم، در سال ۱۴۰۱ سه پروژه ترافیکی را اجرا می کنیم.
شهردار مشهد گفت: درباره بافت جامع، انتقاداتی به طرح جدید داریم اما این طرح قانونی است و باید آن را اجرا کنیم.
وی درباره سوال خبرنگاران درباره وضعیت کوهستان پارک، تاکید کرد: اگر بانک دی بخواهد کوهستان پارک مجددا راهاندازی می شود و به هیچ عنوان اجازه تغییر کاربری کوهستان پارک را نمی دهیم.
شهردار مشهد با بیان اینکه با توجه به پیشبینی در نوروز ۱۴۰۱ تعداد زائران در مشهد افزایش چشمگیری دارد، گفت: لذا از تمامی دستگاههای همکار میخواهیم تا بالاترین میزان آمادگی را داشته باشند؛ ما نیز در زیبایی شهر نهایت تلاش خود را می کنیم.
شهردار مشهد درباره ساختمانهای ناایمن اضافه کرد: برخی از سراها و ساختمانهای ناایمن در این شهر هست که باید بهسازی و مقاوم سازی شود و نباید پلاسکوی دیگری را تجربه کنیم، همچنین پروژه فاقد مطالعه در مشهد اجرا نمی شود و به هر قیمتی پروژه را در زمان خاصی به انجام رساندن مفهومی ندارد.
در حاشیه نشست خبری شهردار مشهد
شهردار مشهد در حاشیه اولین نشست خبری خود اعلام کرد؛ حل مشکل حاشیه شهر بدون ساماندهی کشفرود ممکن نیست/ پیگیر انتشار 600 میلیارد تومان اوراق مشارکت برای بافت پیرامونی حرم مطهر هستیم شهردار مشهد ضمن اشاره به اهمیت رفع مشکلات کشف رود، گفت: معتقد هستیم حل مشکل حاشیه شهر بدون ساماندهی کشفرود ممکن نیست.
ارجائی افزود: کشفرود و ساماندهی آن یکی از مسائل اساسی شهر مشهد است که دستگاه اصلی و متولی آن سازمان حفاظت محیط زیست و آب منطقهای استان هستند.
وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت موضوع، مدیریت شهری هرکاری بتواند برای ساماندهی و احیای این رود تاریخی انجام میدهد، اما اینکه نقش سایر ارگانها را انجام دهد، منطقی نیست.
شهردار مشهد با بیان اینکه برای ساماندهی کشفرود درکنار متولیان اصلی ایستادهایم و حمایتشان میکنیم، تصریح کرد: البته شرط این همراهی این است که سایر دستگاهها به ویژه دستگاههای متولی به وظایف خود در قبال کشفرود عمل کنند و ما نیز در حد توان به آنها کمک می کنیم.
ارجائی درباره احداث تصفیه خانه فاضلاب در کشف رود نیز اظهارکرد: احداث تصفیهخانه وظیفه شهرداری نیست و ما تنها میتوانیم اگر شورای شهر آن را در بودجه ببیند به احداث تصفیه خانه در کشفرود کمک کنیم.
وی درباره زمان بهرهبرداری از فاز یک خط سه قطار شهری مشهد، اظهارکرد: اگردولت سهمی را که در کمک به قطار شهری تقبل کرده، پرداخت کند در قدم بعدی؛ به دنبال احداث پایانه مسافربری، راهآهن و فرودگاه به حرم مطهر هستیم.
شهردار مشهد برای نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر ، تصریح کرد: برای بافت پیرامونی حرم مطهر درخواست انتشار اوراق مشارکت کردهایم که اگر وزیرمحترم کشور موافقت کند؛ مبلغ 600 میلیارد تومان با بازپرداخت 75 درصد شهرداری، 25 درصد دولت منتشر خواهد شد.
ارجائی گفت : اولویت شهرداری در بافت پیرامونی حرم مطهر بازگشایی مسیر و راه تشرف زائران و مجاوران به حرم مطهر است.
شبنم مقدم