معاون رئیس سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور ، از برگزاری جلسه کمیته فنی شبکه مراقبت سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی وشهرستان نیشابور با محوریت مبارزه با سن غلات وبا حضور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان و روسای مراکزوسایر کارشناسان تخصصی این شهرستان نیشابور خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، غلامحسین ساربان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در جلسه کمیته فنی شبکه مراقبت مبارزه با سن غلات با اشاره به اینکه خرید کمی وکیفی گندم توسط دولت توسط خط کشی به نام میزان سن زدگی ،علفهای هرز وافت مفید وغیرمفید انجام می شود ،لذا مبارزه با آفات وبیماریها وعلف های هرز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود:استان خراسان 120 هزار هکتار سطح زیر کشت آبی غلات دارد و امسال تعهد داریم که 30 هزار هکتار آن را به عملکرد 6 تن با توجه به پتانسیل استان برسانیم وطی یک برنامه چهار ساله کل سطح زیر کشت غلات استان ،این پتانسیل بالقوه به بالفعل برسد.
ساربان یادآور شد: با رسیدن به این عملکرد مقدار 720 هزار تن غلات تولید خواهد شد ونیاز استان ما نیز چیزی در حدود 800 هزار تن در سال می باشد که با کار کارشناسی وتوزیع عادلانه نهاده های کشاورزی این امر محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: 65 درصد گندم تحویلی به مراکز خرید در سال گذشته متعلق به کشاورزان خرده مالک استان بوده است وباید با نظارت بیشتروانجام توصیه های فنی در کنار این قشر باشیم.
ساربان اذعان داشت: با توجه به نیاز بیشتر شهرستان نیشابور به تولید علوفه دام ،حساسیت این شهرستان را دو چندان کرده وباید با برنامه ریزی دقیق تر، نیاز این شهرستان با کمک وهمت کارشناسان در کنار کشاورزان برطرف شود.
وی با اشاره به این نکته که اصل کار ما تولید می باشد ادامه داد : تغذیه گیاهی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است وخاطر نشان کرد با توجه به اینکه شهرستان نیشابور در تولید شیر وگوشت رتبه های اول ودوم استان رادارد نیازمند تشکیل کمیته های تولید علوفه هستیم.
وی گفت : اگر این امربا جدیت پیگیری نشود خیلی از دامدارها شغل خود را از دست می دهند وسازمان جهادکشاورزی ومدیریت شهرستان آماده هر گونه همکاری وحمایتی جهت حفظ این قشر از تولید کنندگان می باشد.
وی تصریح کرد: امروزه باید کشاورز دامداران ما قسمتی از نیاز خود را بدلیل کمبود علوفه وقیمت بالای آن تولید کنند.
محمد علی فرهمند راد، معاون رئیس سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور نیز با اشاره به سطح زیر کشت گندم آبی شهرستان در سال جاری که 9هزار و300 هکتار وجوآبی 14هزارهکتار می باشد توضیحات فنی وسطوح مبارزه با آفات در محصولات مختلف را ارائه داد ویاد آور شد: 30 درصد گندم آبی و65 درصد گندم دیم، امسال تحت پوشش بیمه قرارگرفته است وحدود 700 هکتار درکشت گندم دیم کشاورزی قراردادی را با کشاورزان قرارداد بسته ایم.
وی افزود: 31 پهنه کشاورزی توسط کارشناسان مروج مسئول پهنه وحوزه تعاونی های تولید رصد می شوند وکلیه مسئولیتهای حوزه در تمامی زمینه ها به کارشناسان واگذار شده است وامسال با توجه به شرایط بحرانی وتهاجمی آفت سن غلات که در 18 اسفند ریزش سن های پیش پرواز اعلام شده است ،با برنامه ریزی دقیق واصولی که شناسایی مزارع تله یکی از این برنامه ها می باشد نسبت به مهار این آفت با همکاری تمام همکاران ونیروهای بسیج مهندسین کشاورزی اقدام می شود.
منبع:روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور