مدیرکل آموزشوپرورش استان خراسان رضوی گفت: تشکیل دبیرخانه بازماندگان از تحصیل در دستورکار قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، سیدامیر شوشتری، مدیرکل آموزشوپرورش استان خراسان رضوی در نشست خبری آغاز هفته سواد آموزی خاطر نشان کرد: اکنون اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است و در جلسات اخیر شورای معاونان آموزشوپرورش استان، تشکیل دبیرخانهای تحتعنوان دبیرخانه بازماندگان از تحصیل به تأیید مسئولان رسید.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: دبیرخانه ساماندهی بازماندگان از تحصیل قبول مسؤولیت کرده و ساماندهی همه امور مربوط در این زمینه در حال شکل گیری است.
وی گفت: برای اولینبار در حوزه سوادآموزی زندانیان در ندامتگاهها برنامههایی در نظر گرفته شده و از طرفی اقدامات اساسی برای دانشآموزان با نیازهای ویژه شکل گرفته است.
شوشتری افزود : همکاریهایی برای ایجاد و تشکیل مجمع خیران نهضت سوادآموزی انجام شده وتفاهمنامه با جهاد دانشگاهی و دانشگاه فرهنگیان به امضا رسیده است .
همچنین، سیدجمال وزیری،معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان خراسان رضوی از تشکیل دبیرخانه سواد ۱۲ گانه در خراسان رضوی خبرداد و گفت: اطلس سوادآموزی استان هم به شکل فیزیکی و کاغذی در مرحله تهیه و تدوین است و در ادامه به نسخه الکترونیکی تبدیل می شود که بتوانیم در لحظهای آمارآن را بهروزسانی کنیم.
وی افزود: در ۴۷اداره استان، باشگاه سوادیار را ایجاد شده که این مجموعه، تمامی فعالیتهای جهادی و همراهی خیران در حوزه سوادآموزی را پوشش میدهد.
وزیری گفت: ا طبق هماهنگی با سازمان استثنائی کشور انجام شده ، شصت کتاب آموزشی را که در سه دوره آموزشی در اختیار دانشآموزان قرار دارد، به این سازمان دادهایم تا به خط بریل ترجمه و دردسترس همه دانشآموزان با نیازهای ویژه قرار گیرد تا از نعمت سواد بهرهمند شوند.
وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه سواد ۱۲ گانه در خراسان رضوی تشکیل شده، که این موارد از میان ۴۰ نوع سواد شناخته شده در جهان انتخاب شده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان خراسان رضوی افزود: : سواد عاطفی، مالی، تحلیلی و سواد انرژی از جمله ابعاد مورد توجه در سوادآموزی جدید است.
وی سوادآموزی را از دغدغههای مهم جهانی دانست و گفت: در استان خراسان رضوی وضعیت سواد شهروندان ایرانی و نیز اتباع خارجی مقیم به صورت ۲ مقوله مهم و جداگانه مورد توجه قرار گرفته است.
وزیری بیان کرد: خراسان رضوی با توجه میزبانی از شمار زیادی از اتباع خارجی، علاوه بر طرحهای داخلی، در همکاری با نهادهای بین المللی اقدام به آموزش اتباع خارجی میکند.
معاون آموزش و پرورش خراسان رضوی، سهم تعیین شده برای سوادآموزی استان در سال تحصیلی جاری را حدود ۲۷ هزار نفر عنوان کرد و افزود: سال گذشته در استان ۱۰۸ مرکز محلی برپا شد که در کنار سواد، آموزش مهارتهای مختلف را به سوادآموزان برعهده داشت اما امسال تاکنون دستورالعملی در خصوص این مراکز نیامده است.
وی افزود : در بین استانهای کشور نیز درصد باسوادی ما 0.88دهم درصد بالاتر از دیگراستانهای کشور است و نرخ باسوادی در استان در جمعیت شش سال به بالا 9/91درصد، در جمعیت ۱۰سال به بالا 1/93درصد، در جمعیت ۱۵سال به بالا 7/90 درصد و درمجموع در جامعه هدف بین ۱۰تا۴۹سال، ۹۷.۹درصد است.
وی گفت: شمار آموزش دهندگان سواد در خراسان رضوی اکنون هزار و ۹۸۰ نفر است که این رقم از سال ۱۳۹۲ تاکنون افزایشی نداشته است.
شبنم مقدم