مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای خراسان رضوی از افزایش تردد از پایانه مرزی لطف آباد پسا کرونا خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،جعفر شهامت ،مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای خراسان رضوی گفت: پس از کش و قوس های فراوان به واسطه شیوع کویید19 در دنیا وهمچنین رفتار کشور ترکمنستان در حوزه حمل ونقل بین الملل برای کنترل این بیماری، مشکلات بسیار زیادی برای کشورهای همسایه از جمله جمهوری اسلامی ایران به وجود آورد که از این حیث این تصمیم موجب ایجاد خسارت های فراوان به تجار، بازرگانان به ویژه شرکت های حمل ونقل بین المللی شد.
وی افزود:با رفع محدودیت اعمال شده توسط کشور ترکمنستان در پذیرش و تردد ناوگان به کشور خود از 4 اسفند98 و بازگشایی تدریجی مرز در مقاطع مختلف طی سال جاری، تردد از پایانه مرزی لطف آباد طی8 ماهه سال جاري نسبت به مدت مشابه در سال 1400 با افزایش 28 درصدی مواجه بوده است.
شهامت افزود: خوشبختانه با به روی کار آمدن دولت سیزدهم و نگرش دولت به توسعه تعاملات و ارتباطات اقتصادی با کشور های همسایه و همچنین سفر های هیئت های دو طرف و دیدار های پی درپی و پیگیری های دستگاه های دخیل و کاهش بیماری کرونا، خوشبختانه رخداد های بسیار مثبتی در سال جاری بین دو کشور ایران و ترکمنستان انجام شد.
مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای خراسان رضوی آخرین رخداد مرزی را بازگشایی کامل مرز در 11 آبان ماه سال جاری عنوان کرد و افزود: خوشبختانه با توجه به مزیت های خوب این پایانه مرزی، پس از هر رخداد تازه با افزایش تردد مواجه بوده ایم.
شهامت به رخداد های مرزی در پسا کرونا اشاره و خاطر نشان کرد: پس از تعطیلی 4 اسفند ماه سال 98 همزمان با شیوع ویروس کرونا با رایزنی های صورت گرفته در 20 آذر ماه 1399 مرز به صورت تبادل یدک بازگشایی گردید که این رویه با توجه به اینکه با پروتکل های حمل ونقل بین المللی دنیا و قوانین کشور مغایرت داشت مشکلات بسیار زیادی ایجاد کرد.
مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای خراسان رضوی اضافه کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و جلسات مشترک با هدف ارتقاء تعاملات اقتصادی فی مابین، خوشبختانه در 4 تیر ماه سال جاری رخداد جدیدی برای ترانزیت عبوری از ترکمنستان صورت گرفت و در پی آن در 9 مهر ماه نیز عوارض جاده ای بر اساس پیمایش که برای ناوگان ایرانی وضع شده بود توسط کشور ترکمنستان لغو و برخی از عوارض ها نیز تقلیل یافت.
این مقام مسئول در ادامه به روند تردد ملیت ها اشاره و ادامه داد: پس از رخداد بازگشایی مرز برای ترانزیت عبوری تغییری در روند آمار تردد ناوگان ملیت ایرانی صورت نگرفته است ولی بعد از رخداد جدید حذف پیمایش جاده ای، افزایش حدود 45 درصدی را نشان می دهد و تردد ناوگان ملیت ترکیه نیز بعد از بازگشایی مرز برای ترانزیت عبوری نسبت به سه ماه ابتدایی سال، افزایش 235 در صدی در روند آمار تردد صورت گرفته است و این تعداد بعد از رخداد جدید حذف عوارض جاده ای، افزایش حدود 47 درصدی را نشان می دهد.
شهامت گفت: برای ناوگان ملیت ترکمنستان در هر سه رخداد تغییر چندانی در روند آمار تردد ناوگان ملیت ترکمنستان گزارش نشده است ولی تردد ناوگان ملیت قزاقستان بعد از حذف عوارض جاده ای، افزایش 2 برابری را نشان می دهد.
مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای خراسان رضوی با بیان اینکه تردد در ترانزیت خروجی 143 درصد افزایش را نشان می دهد اضافه کرد: این پایانه مرزی از حیث ترانزیت خروجی در بین پایانه های مرزی استان سهم 34 درصدی پس از پایانه مرزی سرخس در رتبه دوم قرار دارد که تردد خروجی ناوگان ملیت ترکیه 3.4 برابر رشد داشته است و سهم 56 درصدی تردد از این پایانه مرزی نسبت به بقیه ملیت ها را از آن خود کرده است.
شهامت اظهار امیدواری کرد با هماهنگی دستگاه های مستقر در مجموعه پایانه مرزی و برنامه ریزی های انجام شده، افزایش تردد ها از این پایانه مرزی سیر صعودی داشته باشد که نقش به سزایی در رونق اقتصادی شهرستان درگز و استان خراسان رضوی و در نهایت کشور می شود.
منبع:روابط عمومی راهداری وحمل ونقل جاده ای خراسان رضوی