مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: چغندر قند به عنوان محصولی که میتواند هم از نظر کشاورزی و هم از نظر صنعتی حائز اهمیت باشد نام برد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،علی اکبر قارزی ،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با اشاره به اولویت کشت محصولات استراتژیک برای تامین امنیت غذایی و خودکفایی در تامین نیاز غذایی و از طرفی جلوگیری از خروج ارز از کشور مان افزود: چغندر را میتوان از دو نظر صنعتی و کشاورزی مورد بررسی قرار داد و با تکیه بر آن در ترویج کشت آین محصول گام برداشت.
قارزی در مورد صنعتی بودن این محصول افزود:چغندرقند به عنوان ماده اصلی تولید شکر در کشور نقش بسزایی در تامین نیاز کارخانه های قند در امر تولید شکر دارند به طوری که در صورت نبود این محصول بخش عمده ای از نیاز این کارخانه جات و در پی آن بخش عمده ای از نیاز شکر کشور بدون پاسخ خواهد ماند.
قارزی خاطرنشان کرد : تولید شکر از اولین مرحله کشت چغندرقند در مزرعه تا مرحله برداشت و بارگیری تا مرحله تولید شکر در کارخانه قند نیاز شدید به نیروی انسانی دارد، بطوری که طبق گفته کشاورزان در مرحله کشت ،برداشت به طور متوسط برای هر هکتار زمین نیاز به 5 نیروی کاگری میباشد.
وی یادآور شد با توجه به نیاز کشور به شکر و از طرفی نیاز به واردات شکر از سایر کشور ها و در پی آن خروج ارز افزود: بدون شک با ترویج افزایش سطح زیرکشت این محصول میتوانیم علاوه بر ایجاد اشتغال چه در مزرعه به صورت فصلی و چه در کارخانجات به صورت تخصصی ، از خروج ارز جلوگیری و در این زمینه به خودکفایی و حتی صادرات برسیم.
علی اکبر قارزی با اشاره به مزیت ها کشت این محصول خاطرنشان کرد: چغندرقند به دلیل عمیق بودن ریشه و پاک بودن مزارع آن از علفهای هرز میتواند به خوبی با دیگر غلات در تناوب کشت شود و علاوه بر این چغندر ، خاک را در بهترین شرایط برای غلاتی که بعداَ کشت می گردند نگه می دارد و عملکرد غلات را بهبود می بخشد.
قارزی متذکر شد : چغندر قند فراورده های جانبی بسیار زیادی دارد که برای نمونه با تولید تفاله، برای دام خوراک مهیا می کند و همچنین در صنعت می توان از آن ملاس تولید کرد و علاوه بر این اندام هوائی چغندرقند در بهبود حاصلخیزی خاک در صورتی که به خاک برگردانده شود نقش موثری خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با اشاره به سازگاری چغندر در شرایط آب و هوایی مختلف افزود: یکی از مهمترین نقاط قوت کشت این محصول ، خرید تضمینی چغندرقند توسط دولت است که این اطمینان خاطر را به کشاورز برای خرید به قیمت مناسب خواهد داد.
اشتغالزایی چهار هزار نفری کشت چغندرقند در شهرستان جوین
معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین با اشاره به اولویت کشت محصولات استراتژیک برای تامین امنیت غذایی و خودکفایی در تامین نیاز غذایی افزود: کشت محصول چغندرقند نیز از اولین مراحل کشت نیز موجب اشتغالزایی چهار هزار نفری در تمام بخش ها نیز شده است .
قارزی با اشاره به اینکه کشت چغندرقند نیز از مرحله اول کشت نیز موجب اشتغالزایی کارگری، اشتغالزایی در کارخانه قند و همچنین موجب اشتغالزایی در حمل و نقل نیز میشود افزود: چغندرقند به عنوان ماده اصلی تولید شکر در کشور نقش بسزایی در تامین نیاز کارخانه های قند در امر تولید شکر دارند به طوری که در صورت نبود این محصول بخش عمده ای از نیاز این کارخانه جات و در پی آن بخش عمده ای از نیاز شکر کشور بدون پاسخ خواهد ماند.
قارزی خاطرنشان کرد : تولید شکر از اولین مرحله کشت چغندرقند در مزرعه تا مرحله برداشت و بارگیری تا مرحله تولید شکر در کارخانه قند نیاز شدید به نیروی انسانی دارد، بطوری که طبق گفته کشاورزان در مرحله کشت ،برداشت به طور متوسط برای هر هکتار زمین نیاز به 5 نیروی کاگری میباشد.
قارزی با اشاره به مزیت ها کشت این محصول خاطرنشان کرد: چغندرقند به دلیل عمیق بودن ریشه و پاک بودن مزارع آن از علفهای هرز میتواند به خوبی با دیگر غلات در تناوب کشت شود و علاوه بر این چغندر ، خاک را در بهترین شرایط برای غلاتی که بعداَ کشت می گردند نگه می دارد و عملکرد غلات را بهبود می بخشد.
منبع: روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان جوین