با ما همراه باشید

سلامت

یکی از راهکارهای مصرف بهینه آب تفکیک آب شستشو و آب آشامیدنی است

منتشر شده

در

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت:یکی از راهکارهای مصرف بهینه آب تفکیک آب شستشو و آب آشامیدنی است.

به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران ،محمد شجعی، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر در جلسه کمیته ایمنی آب شهرستان گفت:با توجه به کمبود منابع آبی در سال های اخیر می بایست آگاه سازی و اطلاع رسانی در جهت افزایش بهره وری آب و فرهنگ سازی صحیح بین مردم در خصوص مصرف بهینه آب در دستور کار کلیه ادارات و نهادهای مرتبط قرار گیرد.

شجعی افزود:یکی از راهکارهای مصرف بهینه آب تفکیک آب شستشو از آب آشامیدنی و استفاده از آب تفکیک شده در مکان هایی مانند فضای سبز و همچنین بازچرخانی آب می باشد.

وی پیشگیری از آلودگی منابع آب ، تصفیه آب برای کاهش مصرف و حذف آلودگی ،دستیابی به استانداردهای کیفی آب و پیشگیری از آلودگی مجدد در صورت ذخیره سازی را از مهمترین اهداف برگزاری جلسه کمیته ایمنی آب شهرستان کاشمر عنوان کرد.

مدیر جهاد کشاورزی با اشاره به مصرف مقدار بالایی از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی بیان کرد: با وجود اینکه حجم بسیار بالایی از آب در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد اجرای سیستم های نوین آبیاری در شهرستان کاشمر به علت خرده مالکی شدید با مشکلاتی مواجه می باشد لذا نیاز است کشاورزان با اجرای سیستم های یکپارچه سازی اراضی و آبیاری های نوین در افزایش بهره وری آب مشارکت کنند.

او تصریح کرد: از دیگر راهکارهای افزایش بهره وری آب می توان به اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری ،ایجاد گلخانه ها و کشت گیاهانی که راندمان آبیاری بالایی دارد اشاره کرد.

 

 

 

منبع:زوابط عمومی جهاد کشاورزی کاشمر

سلامت

بیش از 50گونه گیاهان دارویی در خراسان رضوی قابلیت بهره برداری اقتصادی دارد

منتشر شده

در

photo 2022 11 07 17 19 54 - بیش از 50گونه گیاهان دارویی در خراسان رضوی قابلیت بهره برداری اقتصادی دارد

خراسان رضوی به لحاظ شرایط اکولوژیک منطقه دارای ویژگیهای منحصر به فرد رشد و توسعه گونه های گیاه دارویی را دارد.

 

به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،علی شکاری، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در گفتگویی به خبرنگار ما گفت: هم اکنون بیش از 50 گونه از گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی استان قابلیت بهره برداری اقتصادی دارد.

وی افزود این گونه ها شامل انغوزه شیرین، .سریش، کتیرا، اسطوقودوس ، کاسنی، مریم گلی ، هوفاریقون (علف چای ) ، پسته جنگلی، بادام کوهی ، بنه ، باداشک ، ترکه ارغوان ، قرقات ، سماق ، زالزالک، زرشک وحشی ، ریواس ، کلپوره ، زیره کوهی ، موسیر ، ژوفا، ترنجبین، آویش ، شاتره ،شکر تیغال ، آشنیان ، گل گندم و…که عمدتا به صورت سنتی و محدود و به منظور مصارف خانگی بوسیله مردم محلی برداشت می شود .

شکاری در اهمیت حفظ و توسعه وبهره برداری اصولی از گیاهان دارویی مرتعی گفت: شناسایی نقشه حیاتی این گیاهان در پیشبرد اهداف ملی ، منطقه ای وبعضا جهانی برای ارتقاء سطح سلامت مردم و خودکفایی دارویی ، ایجاد اشتغال مولد و نهایتا توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست .

وی خاطر نشان کرد گیاهان دارویی به عنوان ذخایر و گنجینه های ژنتیکی می تواند بزرگترین ثروت ملی برای کشور باشد .

وی افزود استفاده روز افزون مردم از گیاهان دارویی به دلیل اثرات مفید آن ، ارزان بودن ، نداشتن عوارض جانبی و همچنین سازگار بودن با محیط زیست روز به روز در حال افزایش بوده به همین جهت حفظ و حراست از این رویشگاههای طبیعی اهمیت پیدا می کند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی ضمن تاکید بر ویژگیهای سازنده گیاهان دارویی یاداور شد با مدیریت و برنامه ریزی مناسب و به دلیل استمرار و تداوم تولید طبیعی این گیاهان می توان با بهره برداری صحیح و اصولی از عرصه های منابع ملی استان منافع سرشاری را نصیب مردمان سخت کوش محلی کرد.

 

 

 

منبع:زوابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی

ادامه مطلب

سلامت

۱۸۶مقاله علمی به دبیرخانه همایش بین‌المللی «غذای طیب» رسیده است

منتشر شده

در

photo 2022 11 06 19 13 07 - ۱۸۶مقاله علمی به دبیرخانه همایش بین‌المللی «غذای طیب» رسیده است

 

 

دبیر علمی جشنواره از وصول ۱۸۶ مقاله علمی به دبیرخانه همایش بین‌المللی «غذای طیب»و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، خبرداد.

 

به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران، مرضیه رضوی‎زاده ،عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و دبیر علمی جشنواره درنشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب»و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب افزود: هدف از برگزاری این همایش، آشنایی با آخرین دستاورد‌های علمی در خصوص غذای طیب و آشنایی با روش‌های مختلف فرآوری و ارتقای کیفیت هم‌زمان محصولات است.

 

رضوی‎زاده خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۸۶ مقاله شامل ۲۵ مقاله شفاهی و ۱۶۱ مقاله مکتوب از طرف ۳۴۷ اندیشمند و فعال اقتصادی از ایران و کشور‌های خارجی همچون سوئیس، برونئی، مالزی، پاکستان و تایلند به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

 

وی گفت: این همایش در ۱۸ و ۱۹ آبان و به میزبانی تالار همایش‌های موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی واقع در پردیس پارک علم و فناوری خراسان برگزار می شود.

وی  افزود : مقالات پذیرفته‌شده بر مبنای چهار محور اصلی، در حوزه‌های «پژوهش‌های کاربردی و بنیادی»، «اقتصاد، تجارت و مدیریت»، «فقه و شریعت» و هم‌چنین «قوانین و استانداردها» طبقه‌بندی شده‌اند.

 

همچنین، حسین زمانی، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: نشان حلال، صرفاً از نظر فقهی دلالت بر قابل‌مصرف‎بودن یا نبودن یک ماده غذایی دارد، اما «طیب» نشانی برای سنجش کیفیت محصولات است. نقشه راه نشان طیب، تجاری‌سازی آن و برگزاری همایش‌های علمی برای معرفی بیشتر به بازار‌های جهانی است .

وی به یکی از نوآوری‌های طیب به نام «بوم کیفیت طیب» که براساس آن، فاکتور‌های کیفی پارامتربندی می‌شوند و طبق یک نظام ارزش‌گذاری مشخص، کیفیت به یک فاکتور قابل‌سنجش تبدیل می شود.

مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی و دبیر اجرایی این همایش افزود : پنج کلیدواژه برای مفهوم طیب مطرح می‌شود؛ حلیت به معنای حلال‎بودن محصول از نظر شرعی، برکت به معنای ارزش‌افزوده محصول، جذابیت به معنی تلاش تولیدکننده برای بهبود ویژگی‌های حسی در محصول، سلامت به معنای رعایت الزامات سلامت محیط و زنجیره تولید و در نهایت اصالت به معنای صادقانه بودن تبلیغات محصول. از این جهت، طیب را می‌توان فاز توسعه نشان حلال است.

 

وی تأکید کرد: در تبیین مفهوم طیب، به دنبال این هستیم که کیفیت زندگی به‌طور واقعی افزایش پیدا کند و برای کسی که بخواهد در مسابقه کیفیت شرکت کند، نشان طیب مثل یک مدال است که مصرف‌کننده با مشاهده آن، بلافاصله می‌تواند اطمینان پیدا کند که محصول موردنظر، معیار‌های دقیق و سخت‌گیرانه‌ای را پشت سر گذاشته است.

 

زمانی خاطر نشان کرد :اهمیت طیب زمانی مشخص می‌شود که بدانیم امروزه بیش از ۹۰ درصد بازار زعفران جهان در اختیار ایران است، اما سهم کشورمان از بازار هشت میلیارد دلاری زعفران تنها به ۴۰۰ میلیون دلار محدود می‌شود. در این شرایط، کیفیت‌بخشی رمز فرار از خام فروشی و پیشروی به سمت فرآوری است.

 

نشست خبری همایش بین‌المللی «غذای طیب» و سومین جشنواره محصولات و کسب‌وکار‌های طیب، صبح امروز با حضور حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان کیفیت رضوی، محمدعلی رضوی رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مرضیه رضوی‎زاده، عضو هیئت‌علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد.

 

شبنم مقدم

 

 

ادامه مطلب

سلامت

جشنواره خدمت با پایه ارزیابی خدمات سازمان به شهروندان

منتشر شده

در

photo 2022 11 05 16 27 10 - جشنواره خدمت با پایه ارزیابی خدمات سازمان به شهروندان

 

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد گفت : در راستای افزایش سطح کیفیت در خدمت رسانی بازارهای میوه و تره بار و مراکز عرضه ارزاق عمومی شهرداری مشهد، جشنواره خدمت برگزار می شود.

 

به گزارش پایگاه خبری اقتصادی مشهد عمران،محمد جواد مشیری،مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد گفت:

در راستای افزایش سطح کیفیت در خدمت رسانی بازارهای میوه و تره بار و مراکز عرضه ارزاق عمومی شهرداری مشهد، جشنواره خدمت برگزار می شود،تا شهروندان با اعلام نظر و پاسخ به چند سوال در خصوص کیفیت محصولات و خدمات در مراکز عرضه ارزاق عمومی، نحوه برخورد با مشتری ، نظافت ، قیمت گذاری و تنوع محصولات به ارزیابی خدمات انجام شده در این حوزه بپردازیم.

مشیری با بیان این خبر افزود: ملاک ارزیابی برای تمدید قرارداد با بهره برداران این مراکز عرضه ، نتایج این جشنواره است.

وی  گفت: چنانچه واحدی در پایان این جشنواره حائز حداقل شرایط نباشد قرارداد وی تمدید نخواهد شد. لذا شایسته است بهره برداران این مراکز نسبت به این موضوع اهتمام ویژه داشته باشند .

مشیری از شهروندان عزیز خواست تا در راستای ارتقاء سطح خدمات و همچنین بهبود انجام وظایف این سازمان در این جشنواره حضور جدی داشته باشند.

مدیر عامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری مشهد در پایان افزود: مراکزی که بالاترین امتیاز را دریافت کنند از طرف سازمان مورد تشویق قرار خواهند گرفت. همچنین جهت افزایش حجم مشارکت شهروندان در این جشنواره به قید قرعه جوائزی به این عزیزان اهدا می شود.

 

 

 

منبع:روابط عمومی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی مشهد

ادامه مطلب

برترین ها